Joan Garí, una firma amb memòria de sabor per a l’Almanaque

L’Almanaque Gastronómico continua incorporant firmes a la seua pàgina web. Hui volem presentar-vos una d’elles, com és Joan Garí. Ell fa ja algun temps que col·labora amb la nostra publicació en el format digital i encara més temps en l’edició en paper.

Joan Garí (Borriana, 1965) ha cultivat diferents gèneres literaris. Entre els seus llibres destaquen La conversación mural (Premi Fundesco d’Assaig, 1994), Un cristall habitat (Premi de la Crítica de l’IIFV, 1999), Viatge pel meu país (3i4, 2012), La balena blanca (Premi de novel·la Joanot Martorell, 2009), L’única passió noble (Premi de Narrativa Memorialística a Benicarló, 2016 i Premi de la Crítica AELC, 2017), Cosmopolites amb arrels (2021) o Ser persona. Diari de l’escriptor als 50 anys (2022).

En la seua faceta periodística escriu als diaris El País i Ara i al digital La Veu del País Valencià. Una part dels seus nombrosos articles de premsa estan recollits als volums Un ofici del segle (Premi de la Crítica AELC, 1999) i Sin dios y sin diablo (Alfons el Magnànim, 2018).

Articles i llibres sobre gastronomia

Portada del llibre «La memòria del sabor».

Sobre gastronomia ha escrit nombrosos articles de premsa i, específicament, dos llibres molt especials. La memòria del sabor (3i4, 2015) és un recorregut per la rica gastronomia popular valenciana a partir de les ensenyances de la seua cuina materna. En aquest llibre se’ns parla dels arrossos, les olles, les coques i tot un seguit de receptes que expliquen la posició especial que ocupa la cuina valenciana en tot el món.

El rebost perfecte (Editorial Onada, 2017) va obtindre el prestigiós guardó internacional Gourmand World Cookbook Award en 2018. Es tracta d’una descripció de la trajectòria i les millors receptes del cuiner Miquel Barrera, del restaurant Cal Paradís (la Vall d’Alba), inserit en el context del riquíssim rebost de productes de les comarques de Castelló.

Més informació en la web lamemoriadelsabor.com

El seu compte en Twitter és @Muntanyenc08.

Portada del llibre «El rebost perfecte».

Suscríbete al boletín

Noticias, críticas de restaurantes, catas de vinos y aceites, etc.