Arrels de Gata de Gorgos cuina la millor coca

La Coca de Gamba amb Bleda versió Arrels de Gata de Gorgos realitzada pel xef Ferrán Giró ajudat per Vanessa Monfort va guanyar el primer premi en l’IV Concurs Nacional de Coques tradicionals i creatives “Ciutat d’Oliva”. Va obtindre els 1.000 euros, a més de l’extraordinari trofeu commemoratiu, diploma i reconeixement. El guardó va ser lliurat pel President de les Corts Valencianes Enric Morera, l’alcaldessa d’Oliva Yolanda Balaguer, el regidor de turisme Kino Calafat i el president de AGACO Pepe Cotaina.

El segon premi va anar a parar al Restaurant Casa Granero de Serra amb Victor Vicente Navarro al capdavant acompanyat per Mónica Navarro amb una gran “Coca de la Matança”. Va obtindre els 500 premis, trofeu i diploma. Ho van entregar Javier Solsona, Maje Martínez i José Manuel López. Mentre que el tercer premi va anar a parar al Forn Sant Josep del Palmar amb la seua “Coca de verdures i xoriço a la de La Riojana”, dotat amb 250 euros, trofeu i diploma. Vicente Sancho, Rafa Soler i Cristina Figueira van entregar el premi.

El premi a la coca més creativa va ser a parar al restaurant Venta de Posa de La Xara amb Darwin José Allauca al capdavant amb la seua “Coca trufada de garnache de xocolate, melmelada de carma de cítrics i cebollins”. Van lliurar el premi Quique Dacosta i Lluís Penyafort.

El premi a la coca més adaptada al producte de la terra patrocinat per Jasa va anar a parar per a Xavi a la Sal de Xàbia amb la seua “Coca del Riu-Rau” Marcos Ramos de JASA i Jordi Mayor diputat de turisme van lliurar el guardó. Quant a les nou escoles de cuina el primer premi lliurat per Kino Calafat va anar a parar al CDT de Dénia, secció de rebosteria, amb la seua magnífica “Coca de Polp”.

El jurat va atorgar un esment especial a l’IES Llopis Marí de Cullera, segon de cuina i gastronomia amb la seua Coca d’albargina amb salazó de verat i mel, lliurat per Quique Dacosta i la vicealcaldessa Ana Morell. “És esperançador que les escoles estiguen al mateix nivell o més que els professionals” va dir Dacosta.

Els guanyadors del concurs.

Ambaixador de les Coques d’Oliva

L’Associació Gastronòmica Amics dels Cocs d’Oliva va lliurar el títol d’Ambaixador de les Coques d’Oliva a David Cotaina, xef de La Coqueria d’aquesta localitat de la Safor. A més també va entregar reconeixements a Cova Morales de COMOJU i a Toni Serrano de Comer en Valencia pel seu suport permanent al concurs des de la primera edició.

Un total de 22 restaurants i forns de la Comunitat Valenciana i Andorra van participar en aquest esdeveniment celebrat en el Centre Polivalent d’aquesta localitat de la Safor. El jurat va estar format per Quique Dacosta, Cristina Figueira, Rafa Soler, José Manuel López, Javier Solsona, Maje Martínez, Lluís Penyafort i Vicente Sancho.

Es van entregar també els premis de l’I Concurs de Coca dolça d’Oliva. El primer premi va anar a parar a Mónica Morera coca dolça amb panses i anous, mentre que la segona classificada va ser Charo Escrivà amb la coca tradicional a la llanda i la tercera Paquita Cardona amb una coca de sucre i canella.

Suscríbete al boletín

Noticias, críticas de restaurantes, catas de vinos y aceites, etc.